Home / Hypotheken
  Inhoudsopgave
  Hypotheken
Er zijn hypotheken in vele soorten en maten en al deze hypotheken worden aangeboden door nog veel meer verschillende aanbieders, ondere andere door banken, hypotheekwinkels en assurantieadviseurs. Tot deze laatste groep behoren wij. Wij als assurantieadviseur hebben vaak als voordeel dat u voor ons geen onbekende bent en we daarom al inzicht hebben in uw situatie en wensen.

Wij kunnen daardoor een uitstekend advies geven in de onoverzichtelijke wereld van hypotheken. Immers de beste hypotheek hoeft niet altijd de hypotheek te zijn met de laagste maandlast. Ook lange termijn denken is bij hypotheken van groot belang.

Voor info over hypotheekvormen klik hier...
  Hypotheken in het algemeen.
De aankoop van een huis is voor veel mensen de belangrijkste financiŽle knoop die ze in hun leven doorhakken. Het is in ieder geval een aankoop waar veel geld mee gemoeid is. Na de keuze van uw droomhuis is het zaak om voor een goede financiering te zorgen. Het loont de moeite daar extra aandacht aan te besteden. Want de keuze voor een bepaalde hypotheekvorm kan, gezien de lange duur van de meeste hypotheekcontracten, een fors financieel verschil uitmaken. Laat u van tevoren uitgebreid adviseren. Dat kan u veel geld besparen.

De kwaliteit van een hypotheek wordt niet uitsluitend bepaald door een lagere rente of iets lagere maandlasten maar juist door een voor u aantrekkelijke aflossingsvariant met indien gewenst een rendementsgarantie en een hoge (fiscaal gunstige) vermogensopbouw gedurende de looptijd van uw hypotheek. Voor deze onderdelen betaalt u immers een niet aftrekbare netto inleg.
  Wat is een hypotheek?
Volgens de theorie is een hypotheek een zekerheidsrecht. Het door u aan de geldverstrekker gegeven recht van hypotheek geldt als zekerheid voor de terugbetaling van de lening.

In de praktijk wordt met een hypotheek een geldlening bedoeld waarbij een onroerende zaak, bijvoorbeeld een huis, als onderpand dient. Als de geldlening niet wordt terugbetaald, dan heeft de geldverstrekker het recht de woning te verkopen. Uit de opbrengst daarvan kan de lening (geheel of gedeeltelijk) worden terugbetaald.

De hypotheek is meestal opgebouwd uit drie onderdelen:
  • Geldlening
  • Aflossing of vermogensopbouw
  • Risicodekkingen

De geldlening

Met dit bedrag wordt de aankoop van de woning en de bijkomende kosten betaald. Eventueel wordt in de lening nog een bedrag opgenomen voor het verbouwen/opknappen van de woning.
Over dit bedrag betaalt u rente. De hoogte van de rente is mede afhankelijk van de economische situatie, de hoogte van de lening, de duur van de rentevaste periode en de hypotheekvorm. Voor meer informatie over rentevormen klik hier>>

Aflossing of vermogensopbouw
Het geleende geld zal ooit weer terugbetaald moeten worden aan de geld-verstrekker. Aflossen kan tijdens of aan het eind van de looptijd.
In het laatste geval bouwt u een vermogen op waarmee u de lening deels of in een keer aflost. U kunt vermogen opbouwen door te sparen met een gegarandeerd rendement of door middel van beleggen. In bepaalde gevallen hoeft u niet tussentijds af te lossen of vermogen op te bouwen. De lening lost u in dat geval ineens af zodra u de woning verkoopt of uit eigen middelen.

Risicodekkingen
Door een verzekering af te sluiten kunt u risicoís zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid beperken of uitsluiten.
  De tijd nemen voor uw hypotheek
Een hypotheek is geen eenvoudig product, het is een complex financiŽel produkt waarvoor u de tijd moet nemen. Wilt u informatie over uw mogelijkheden voor een hypotheek? Wij nemen er ruim de tijd voor en geven u graag eerlijk en objectief advies.

Wanneer u meer wilt weten over de kosten van onze dienstverlening en wat wij voor u kunnen betekenen, leest u dan ons Dienstverleningsdocument voor hypotheken (178.4 KB)

Interesse?, neem contact met ons op voor een afspraak of een offerte.
   naar boven ^
 
Contact | Sitemap | Disclaimer